The brief

The client had purchased a sound, but dated house within beautiful grounds in Loburn.
Our task was to completely refurbish the external facade, rearrange the internal layout to a more modern lifestyle and increase the accommodation; all done in a traditional country style.

An original concept was prepared by a separate architect but was found to be impractical and expensive. Smart plans were brought in and completely redesigned his concept.

The result was that our clients were over the moon that they got their new home just as they wanted it within or near budget.

The design

Many of the existing internal walls had to be either repositioned or even removed to provide the required accommodation.

The Result

The resulting family home reflected the owners requirements fully and brought a less than inspiring house up to date with modern insulation and decorative standards yet, at the same time recreated the tried and trusted charm of a country dwelling